Podotherapie kind

Wat is een voetspecialist?

Een voetspecialist doet onderzoek naar voeten. Naar pijn aan uw voeten of naar pijn bij het staan of lopen. Met een voetspecialist wordt ook wel de podotherapeut of podoloog bedoeld. Een voetspecialist kijkt verder dan alleen de stand van de voet. Ook klachten aan rug, heup, knieën of benen kunnen ontstaan door een verkeerde voetpositie. Ook dit vormt dus het werkgebied van de podotherapeut.

Moet ik een voetspecialist bezoeken?

U ervaart klachten aan uw voeten, benen, knieën, rug of heup. Deze klachten kunnen te maken met hoe u loopt of staat. Een podotherapeut kan een intake met u plannen. Daarom beoordeelt de voetspecialist of uw klachten ontstaan door de stand van uw voeten. Maak een afspraak voor een intake.

Podoloog of Podotherapeut?

Wordt met een voetspecialist een podotherapeut bedoeld? Of een podoloog? De podotherapeut heeft de juiste opleiding en certificering om zichzelf voetspecialist te mogen noemen. Bij een podoloog is dat niet het geval. Podoloog is een onbeschermde titel. In principe mag iedereen zichzelf podoloog noemen. Lees meer over het verschil tussen de podoloog versus podotherapeut.

Doorverwijzing fysiotherapie

Voetspecialist Voetzorg Maasluis kan tot de conclusie komen dat u meer baat heeft bij fysiotherapie, manuele therapie of ergotherapie. In dat geval zal de podotherapeut dit met u bespreken.

Hulp via de voetspecialist

De hulp die u via de voetspecialist ontvangt, bestaat primair uit twee dingen.

  1. Actieve therapie om uw klachten te verminderen of te verhelpen
  2. Hulpmiddelen waardoor u goed kunt functioneren in het dagelijkse leven. Bijvoorbeeld steunzolen, orthopedische schoenen of slippers met een voetbed.

Vergoedingen voetspecialist

Voetzorg via de voetspecialist wordt vergoed via de aanvullende zorgverzekering van uw zorgverzekeraar. Precies weten waar u recht op heeft? Bekijk wat uw verzekeraar vergoedt.

Ook interessant rondom Voetspecialist

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maasluis
Maak een afspraak