Wat is platvoet?
Bij platvoet wordt bij de afwikkeling van de voet de ondergrond grotendeels of volledig geraakt. Normaalgesproken is dat niet zo en raakt slechts een gedeelte van de voet de grond.
Diagnose platvoet
Een podotherapeut kan nagaan of er in uw geval sprake is van platvoeten. De therapeut zal via gespecialiseerde apparatuur een afdruk maken van uw voeten. Hierbij wordt niet alleen de positie van de voet gemeten maar ook de intensiteit waarmee u uw voet neergezet
Oorzaken platvoet
Meestal zijn platvoeten aangeboren. De botten zijn op een verkeerde manier gegroeid. Op latere leeftijd kunnen platvoeten ontstaan door:
- Slijtage van de gewrichten
- Reuma
- Artrose
- Neurologische problemen
Gevolgen platvoet
Platvoeten hoeven geen probleem te vormen voor uw functioneren. In het beste geval ondervindt u er geen hinder van. Het kan echter ook voorkomen dat platvoeten in uw geval zorgen voor vermoeide enkels, pijnlijke voeten of kuiten. En platvoeten kunnen op termijn overpronatie (doorgezakte voeten) veroorzaken.
Hulpmiddelen voor platvoeten
Wanneer platvoeten zorgen voor klachten, kan dit meestal goed worden verholpen via steunzolen of orthopedische schoenen.
Heeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.
Youri van Houten, Voetzorg Maasluis
Maak een afspraak