Steunzolen Podotherapie

Wat zijn steunzolen?

Steunzolen zorgen voor een correctie van de voet. Met steunzolen verandert de manier waarop u staat en loopt. Steunzolen helpen zo om overbelasting te verhelpen. En steunzolen helpen ook om standsafwijkingen te voorkomen.

Steunzolen nodig? Check het eerst bij de podotherapeut. Maak een afspraak via 010-8887702.

Zijn steunzolen altijd nodig?

Nee. Steunzolen zijn het resultaat van een diagnose. Die diagnose stelt de podotherapeut voor u op . Bij Voetzorg Maasluis bestaat een diagnose uit 6 stappen. Pas aan het einde van de diagnose wordt bekeken of steunzolen of orthopedische schoenen nodig zijn.

Kan ik zelf steunzolen kopen?

Nee. Iedere voet is uniek. Iedere correctie of blessure in combinatie met het type voet is ook uniek. Gaat u online steunzolen bestellen, dan loopt u het risico uw klacht te verergeren of om deze onvoldonde weg te nemen. Voordat u aan steunzolen ‘begint’, raden wij altijd aan om advies in te winnen bij een podotherapeut.

Is een steunzolenwinkel hetzelfde als een podotherapeut?

Nee. In een steunzolenwinkel of bij een podoloog werken veelal mensen die geen officiële opleiding hebben gedaan. “Podoloog” en “orthopedisch adviseur” zijn geen beschermde en erkende beroepen. Podotherapeut is dat wél.

-> Lees ook: Verschil podoloog en podotherapeut

Steunzolen afspraak

Steunzolen inmeten

Steunzolen inmeten doen we niet gelijk. Hier gaat een afspraak aan vooraf. In die afspraak bekijken of steunzolen noodzakelijk zijn om uw klacht te verminderen of te verhelpen. In sommige gevallen werken spierversterkende oefeningen of rekoefeningen bijvoorbeeld beter dan steunzolen.

Verwacht aan steunzolen

Lees ook eens deze pagina’s verwant aan steunzolen.


Podotherapeut Youri van Houten

Heeft u kind klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie mogelijk helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maasluis

Maak een afspraak