Podotherapie kind

Wat een podologie?

Podologie is een vereenvoudigde vorm van podotherapie. Podologie wordt niet officieel erkend. Een mbo-opleiding of specifieke vakopleiding volstaat om een basisadvies te mogen geven en steunzolen te mogen aanmeten. Je bent dan podoloog.

Voetzorg Maassluis is een praktisch voor podotherapie. Niet voor podologie. Bij Voetzorg Maassluis werken geen podologen maar podotherapeuten!

Podoloog of podotherapeut

Op de pagina verschil podoloog en podotherapeut wordt uitgebreid het verschil tussen podotherapie en podologie in beeld gebracht. Samengevat is het verschil als volgt:

  • Podologie is een niet-erkend beroep
  • Voor podologie volstaat een mbo- of vakdiplima
  • Voor podologie bestaat geen erkende beroepsorgansiatie
  • Bij podologie is certificering niet van toepassing.

Simpel gezegd is de kwaliteit van podotherapie hoger dan van podologie.

Wilt u direct een afspraak maken voor podotherapie? Neem contact op met Voetzorg Maassluis. Bel ons op 010-8887702 dan plannen we de afspraak direct met u in.

Podologie: een goede basis

Podologie kan een goede basis vormen. De podoloog kan een doorverwijzing naar een podotherapeut, fysiotherapeut of ergotherapeut adviseren.

Pas op bij vergoeding podologie

Podologie wordt niet altijd vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Kosten van de podoloog worden daardoor soms verwerkt in hulpmiddelen, zoals steunzolen. Dat vinden wij niet transparant. Maassluis zorgt voor een heldere specificatie van kosten. U ziet dus duidelijk wat u betaalt voor therapie voor hulpmiddelen zoals steunzolen.

Ook interessant rondom Podologie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maassluis
Maak een afspraak