pijn onder onderkant voet

Pijn onder voet – Pijn onderkant voet

Pijn onder uw voet kan doorlopend zorgen voor irritatie. Het is belangrijk is om de oorzaak van de voetpijn snel te achterhalen zodat klachten niet kunnen verergeren

Locatie pijn onder voet

Pijn onder de voet betreft meestal pijn rondom de plek van uw middenvoet of middenvoetsbeentjes. En rondom de plek van uw voetbogen.

Oorzaken pijn onderkant voet

Uw voet heeft voetbogen. Deze voetbogen bestaan uit 2 dwarsbogen en 2 lengtebogen. De voetbogen zorgen ervoor dat uw voetafdruk niet volledig plat is, maar dat een voetstap wordt afgewikkeld.

De voetbogen worden goed op hun plek gehouden door bindweefselbanden. Pijn aan de onderkant van uw voet ontstaat wanneer die bindweefselbanden verslappen. De voetbogen verzwakken hierdoor. Dit veroorzaakt de pijn onder uw voet.

Pijn onder de voet ontstaat door

  • veel hardlopen, lopen of langdurig staan
  • stugge achillespezen of kuitspieren
  • overpronatie
  • overgewicht

Consult bij pijn onder voet

Gelukkig zijn zijn de klachten bij pijn aan onderkant voet vaak relatief eenvoudig te verhelpen via inlegzolen (steunzolen) die goed passen bij de maat van uw voet.B elangrijk is om niet te lang met pijn onder uw voet voetpijn door te blijven lopen en deze pij laten onderzoeken door een podotherapeut. Bij Voetzorg Maasluis kunt u vaak al binnen enkele dagen terecht. Bel met 010 – 888 77 02 voor een afspraak.

Gerelateerd aan pijn in uw voet

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maasluis
Maak een afspraak