Podotherapie voor senioren en ouderen

Podotherapie voor senioren en ouderen vraag om speciale aandacht. Door slijtage en veranderende houdingen kunnen nieuwe klachten ontstaan. Podotherapie kan dan uitkomst bieden.

Wilt u direct een afspraak maken voor podotherapie? Neem contact op met Voetzorg Maassluis. Bel ons op 010-8887702 dan plannen we de afspraak direct met u in.

Waarom podotherapie voor senioren?

Als u ouder wordt, gaat u uw lichaam anders gebruiken. U beweegt en sport minder. U doet geen, minder of ander werk. En u zit meestal vaker dan voorheen. En uw lichamelijke conditie gaat achteruit. Dit zorg voor andere en mogelijk nieuwe klachten aan uw lichaam. Bij Voetzorg Maassluis zijn we bekend met de klachten die optreden bij senioren en ouderen. We kunnen u adequaat helpen.

3 veel voorkomende klachten bij ouderen en senioren

 • Artrose
  Bij ouderdom slijt het kraakbeen dat om uw botten zit. Hierdoor ontstaan klachten als pijn, stijfheid en instabiliteit van uw gewrichten. De positie van die gewrichten verandert hierdoor blijvend. Via podotherapie kunnen we de gevolgen van artrose beperken via therapie en hulpmiddelen zoals steunzolen.
 • Verkeerde stand van uw voet of tenen
  Als uw midden- of achtervoet niet helemaal goed staan, kunnen de spieren en pezen rondom uw voet en enkel snel moe raken. Ook kan er een vervelende druk op de tenen ontstaan binnen uw schoenen. Een grote afwijking van uw tenen, wordt ook wel klauwtenen of hamertenen genoemd.
 • Pijnlijke voorvoet
  Door verdwijnend of verslechterend vetweefsel in de voorvoet ontstaan pijnklachten. Podotherapie of hulpmiddelen kunnen deze klachten verminderen.

Consult podotherapie senioren

Een consult verloopt in 7 stappen waarbij we u uiteraard op uw gemak stellen gedurende het gehele proces. Belangrijke keuzes maken we samen.

 1. U vertelt rustig de klachten die u ervaart.
 2. Wij stellen u gericht een aantal vragen over die klachten.
 3. Wij controleren uw voeten, benen, enkels, knieën en rug.
 4. En we meten uw voeten en benen via gespecialiseerde apparatuur.
 5. We vertellen u wat ons opvalt aan de metingen.
 6. Dan vertellen we u wat ons advies aan u is.
 7. Uiteindelijk besluiten we samen hoe verder te gaan.

Mobiliteitsproblemen zijn vaak een gevolg van pijnklachten in de voet of het afwijkend functioneren van de voet. Podotherapie kan uitkomst bieden.

Vergoeding podotherapie

De vergoeding voor podotherapie voor ouderen en senioren vindt u in de aanvullende verzekering van uw zorgverzekering. Op de pagina vergoedingen zorgverzekeringen vindt u het logo van alle zorgverzekeraars. Als u hierop klikt komt u terecht bij de de aanvullende verzekering van uw zorgverzekeraar .

Ook interessant rondom Podotherapie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maassluis
Maak een afspraak