Pijn buitenkant voet

Erg vervelend: pijn aan de buitenkant voet. De pijn kan op verschillende manieren ontstaan. De pijn aan de buitenkant van de voet kan ook uitstralingspijn zijn. De oorzaak van de pijn ligt dan niet aan de buitenkant voet maar bijvoorbeeld aan de boven- of onderkant van uw voet.

Locatie pijn buitenkant voet

Pijn aan de buitenzijde van de voet doet zich meestal voor aan zijkant of bovenzijde van de voet. Maar de oorsprong van de pijn kan ook een plek aan de binnenzijde zijn die uitstraalt naar buiten.

Oorzaken pijn buitenkant voet

Pijn aan de buitenkant van uw voet kan meerdere oorzaken hebben. Die oorzaken zijn afhankelijk van de precieze aard van uw pijn en de locatie van uw klacht. Anders gezegd: zit de pijn écht aan de buitenkant? En gaat het om uw huid, uw spieren, uw gewrichten of de banden / pezen in uw voet? Een podotherapeut zoals Voetzorg Maasluis kan in een kennismakingsconsult de oorzaak van uw klachten achterhalen. Maak een afspraak via 010 – 888 77 02.

Redenen voor het ontstaan van de aan de buitenkant van uw voet:

• Overbelasting
• Verkeerde schoenen (te nauw)
• Een verkeerde beweging
• Een ontsteking
• Overgewicht
• Slijtage door ouderdom

Consult bij pijn buitenkant voet

De klachten bij pijn aan de buitenkant van de voet zijn mogelijk te verhelpen door schoenen losjes te dragen en uw voeten minimaal te belasten. Houd de voet in beweging. Houden klachten langer dan twee á drie dagen aan, raadpleeg dan een podotherapeut of huisarts. De kosten van de podotherapeut worden vergoed via uw aanvullende zorgverzekering. Bekijk alle vergoedingen.

Gerelateerd aan pronatie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maasluis

Maak een afspraak