Pijn hiel - hielspoor

Pijn hiel – Hielspoor

Erg vervelend: pijn aan uw hiel. Deze pijn kan mogelijk een aanduiding zijn van hielspoor. De pijn kan op verschillende manieren ontstaan. Een bezoek aan de podotherapeut is aan te raden om de oorzaak van de pijn bij uw hiel te achterhalen

Locatie pijn hiel – Locatie hielspoor

Pijn aan uw hiel zit doorgaans op twee plekken: op de plek waar uw hiel overgaat in uw achillespees. En op de plek waar de hiel overgaat in de midden-onderzijde van uw voet. In dit tweede geval spreken we van hielspoor.

Oorzaken hielpijn / hielspoor

Vaak ontstaat de pijn aan de onderkant van uw hiel doordat de peesplaat aan de onderkant van de voet ontstoken is. Die ontsteking is het gevolg van overbelasting van het peesblad. Een podotherapeut zoals Voetzorg Maasluis kan uw klacht in kaart brengen. Indien nodig kan een doorverwijzing naar een specialist in het ziekenhuis plaatsvinden. Maak een afspraak via 010 – 888 77 02.

Redenen voor het ontstaan van de aan de buitenkant van uw voet:

  • Te kleine schoenen
  • Schoenen met slechte demping
  • Lang staan of lopen
  • Opeens heel actief gaan sporten
  • Toename in gewicht
  • Slijtage door ouderdom
  • Overbelasting

Consult bij hielpijn / hielspoor

Een consult bij hielpijn of hielspoor is niet altijd noodzakelijk. Soms verdwijnen klachten na verloop van tijd vanzelf. Houden de klachten langer aan, dan kan een bezoek aan uw huisarts of de podotherapeut wél zinvol zijn. Twijfelt u of behandeling nodig is? Neem dan altijd even contact op via 010 – 888 77 02.
Als uw peesblad ontstoken is zal extra aandacht worden besteed aan eventuele steunzolen of orthopedische schoenen.

Gerelateerd aan pronatie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maasluis

Maak een afspraak