Pijn zijkant voet

Pijn zijkant voet

Pijn aan de zijkant van uw voet is erg vervelend. De pijn kan bovendien veel oorzaken hebben. De pijn aan de zijkant kan ook uitstralingspijn zijn waarbij de oorzaak aan de boven- of onderzijde van uw voet ligt.  Een bezoek aan de podotherapeut is aan te raden om de oorzaak van de pijn bij de zijkant van uw voet te achterhalen.

Locatie pijn zijkant voet

Pijn aan de zijkant van de voet doet zich meestal voor aan de buitenzijde of binnenzijde van de voet. Maar de oorsprong van de pijn kan ook een andere plek in of op uw voet zijn, en vervolgens uitstralen naar de zijkant van uw voet.

Oorzaken pijn zijkant voet

Er kunnen meerdere oorzaken zijn voor de pijn. Die oorzaken zijn afhankelijk van de precieze aard van uw pijn en de locatie van uw klachten. Anders gezegd: zit de pijn écht aan de zijkant. Doen uw spieren pijn? Of zijn de gewrichten of de banden / pezen aan de zijkant van uw voet pijnlijk? Een podotherapeut als Voetzorg Maasluis kan in een kennismakingsconsult de oorzaak van uw klachten achterhalen. Maak een afspraak via 010 – 888 77 02.

Redenen voor het ontstaan van de aan de zijkant van uw voet:

  • Overbelasting
  • Verkeerde schoenen (te nauw)
  • Overpronatie
  • Overgewicht
  • Slijtage door ouderdom

Consult bij pijn zijkant voet

De klachten bij pijn aan de zijkant van uw voet zijn op korte termijn te verhelpen door uw schoenen niet te strak te doen en uw voeten zo min mogelijk te belasten. Houd uw voet wel enigszins in beweging. Een eventuele pijnstiller of verkoeling op de pijnlijke plek kunnen de pijnklachten tijdelijk verminderen.

Houden uw klachten langer dan twee á drie dagen aan, raadpleeg dan een podotherapeut of huisarts. De kosten van de podotherapeut worden vergoed via uw aanvullende zorgverzekering. Bekijk de vergoedingen.

Gerelateerd aan pronatie

Podotherapeut Youri van HoutenHeeft u klachten waarbij uw voet, enkel, knie, heup of rug een rol spelen. Dan kan podotherapie u mogelijk verder helpen. We nemen graag de tijd om uw klacht goed door te nemen. Maak een afspraak via 010-8887702 of via onderstaande knop.

Youri van Houten, Voetzorg Maasluis

Maak een afspraak